Internship la Guvernul României

Internship.gov.ro este programul oficial de Internship organizat de către Guvernul României, dedicat studenților și tinerilor absolvenți.

Programul oferă tinerilor oportunitatea de a beneficia de experiența profesională în cadrul administrației centrale prin implicarea în cadrul activităților întreprinse la Palatul Victoria și în celelalte instituții participante în program. Stagiul oferă tinerilor dornici să contribuie la actul de guvernare și să învețe despre mecanismele puterii șansa de a se face remarcați și de a contacta direct reprezentanții ministerelor din România.

Prima ediție a acestui program s-a desfășurat în 2013 și a inclus 25 de tineri repartizați la Palatul Victoria, lucrând pentru structurile din cadrul Secretariatului General al Guvernului și Cancelariei Prim-Ministrului României.

În 2014, programul s-a extins pe verticală și a inclus ministerele și departamentele conduse de miniștri și miniștri-delegați, însumând peste 150 de tineri.

În 2015, în cadrul celei de-a treia ediții, au fost implicate în program alte instituții publice centrale din subordinea Guvernului și a ministerelor, ajungându-se astfel la 300 de poziții disponibile din totalul de peste 450 de oportunități, răspândite în 77 de autorități și instituții publice ale administrației centrale.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia a V-a, se va derula în această vară în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 și va oferi tinerilor oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii vor avea ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2017 a Programului de Internship este structurat astfel:
• 24 aprilie – 9 mai: depunerea candidaturilor online;
• 9 mai – 28 mai: evaluarea candidaturilor online;
• 29 mai – 18 iunie: interviuri online;
• 26 iunie: anunţarea rezultatelor;
• 17 iulie: deschiderea Programului de Internship;
• 18 septembrie: închiderea Programului de Internship.


     http://internship.gov.ro/