USV

Activități Biroul Francez

20 Februarie 2019În fiecare an, în ziua de 20 martie,  80 de țări și guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizației Internaționale a Francofoniei,  sărbătoresc „Ziua Internațională a Francofoniei”. Este ocazia pentru o pledoarie în favoarea multilingvismului, a descoperirii tradițiilor și culturilor diferite, un prilej pentru a pune în valoare bogăția, diversitatea francofoniei culturale și pentru a crește atractivitatea acesteia în lume. Ca urmare, peste tot au loc întâlniri cu artiști și scriitori, conferințe, ateliere și spectacole care ilustrează vitalitatea limbii franceze și diversitatea formelor de expresie.

Județul Suceava, care ocupă locul I în țară din punctul de vedere al numărului de elevi care învață limba franceză și este unic în lume prin proiectul „Francofonia în comunitate”, se integrează perfect în contextul plurilingvismului francofon.

Miercuri, 20 martie 2019, ora 17:00, la Biroul Francez, sunteți invitați să încurajați micii francofoni,  care vor repeta lexicul casei și vor învăța verbul „être” prin diverse jocuri și activități propuse de Mariana Șovea și de Maxence Caron.

Începând cu ora 18:00, vă invităm să ne fiți aproape la lansarea cărții „Theodor Cazaban ou la révolte silencieuse” de Gina Puică și a revistei „Rythmes, couleurs et paroles francophones” nr. 1/2018. Ne bucurăm de participarea d-nelor Elena Brândușa Steiciuc și Mariana Șovea de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, a dlui Constantin Severin, scriitor și pictor, a dlui Maxence Caron, lector de franceză la Universitatea „Ștefan cel Mare”/Biroul Francez, care vor prezenta cartea și revista menționate.

La ora 19:00, participanții la aceste activități sunt invitați să schimbe impresii și gânduri în jurul unui „pot francophone”.


Intrarea este liberă. 

Programul săptămânal și toate evenimentele organizate de Biroul Francez sunt anunțate pe pagina de Facebook: www.facebook.com/biroulfrancez.casaprieteniei.

 înapoi