USV

CTF 2018

22 Noiembrie 2018 - 23 Noiembrie 2018În perioada octombrie-noiembrie 2018, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, împreună cu partenerii săi, cea de a treia ediție a concursului studențesc în domeniul securității informatice, CTF-USV 2018 (Capture The Flag), http://ctf.usv.ro.

După o etapă de calificări, care a avut loc în perioada 25-26 octombrie 2018 și la care au participat 30 de echipe de la 11 universități din Romania, Republica Moldova și Ucraina, au fost selectate 10 echipe finaliste care au concurat în cadrul competiției on-site, ce a avut loc în intervalul 22.11-23.11.2018. Platforma de concurs a fost disponibilă pentru concurenți continuu, timp de 24 de ore. 

Competiția a constat în rezolvarea unui număr de probleme de securitate informațională, cu dificultate progresivă, urmată de găsirea unor coduri (flags) prin penetrarea unor aplicații web sau sisteme cu vulnerabilități induse. Concurenții utilizează soluții de investigare diverse, într-un mediu virtual găzduit pe o platformă informatică dedicată. Fiecare problemă rezolvată aduce un punctaj, astfel încât, după finalizarea probelor, este generat automat un clasament. Punctajul final este validat după analiza rapoartelor elaborate de echipe. Pregătirea problemelor de concurs și evaluarea rezultatelor obținute este asigurată imparțial, de parteneri din mediul economic cu experiență în domeniul securității informaționale, co-organizatori ai manifestării.

Vineri, 23.11.2018, la ora 14:00, în prezența conducerii Universității,  a avut loc festivitatea de premiere. O echipa a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a ocupat locul II. Aceasta a fost formată din următorii studenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor: Alexandru Duduman, Sebastian Pamparău, Cristian Hreniuc și Alexandru Dascălu.

Concursul a fost organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, împreună cu parteneri din mediul economic, Safetech Innovations București și Assist Software Suceava. De asemenea, concursul a beneficiat de sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Netcom Active Suceava și al Cisco România.

 

 

 

Echipa

Punctaj

 

1

3777

218

Universitatea Politehnica București

2

White Hats

214

Ștefan cel Mare University of Suceava

3

oueo ad dueo

211

Technical University of Cluj-Napoca

4

polihi

202

Technical University of Cluj-Napoca

5

Mindfully

144

Universitatea Politehnica Timișoara

6

ChNU

80

Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University

7

mta1

77

Academia Tehnica Militara

8

data

71

Ștefan cel Mare University Suceava

9

4CC35S_D3N13D

37

Technical University of Moldova

10

IN_CODE_WE_TRUST

0

Technical University of Moldova

 

Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul concursului, http://ctf.usv.ro

 

 înapoi