USV

Concurs de creativitate tehnică „Fun Mechanics” la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management

24 Mai 2019Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în data de 24.05.2019,  cea de-a cincea ediție a Concursului de Creativitate Tehnică „Fun Mechanics”, sub îndrumarea unui colectiv coordonat de șef lucrări dr. ing. Luminița Irimescu.

Specificul acestui concurs constă în asamblarea contra cronometru a unei construcții mecanice de tip lego și participarea unor echipe mixte, formate din studenți din anul I și din elevi de liceu. Au participat elevi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul National „Petru Rareș” din Suceava și de la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni. Studenții care au fost înscriși în competiție au aparținut celor trei specializări ale facultății: Inginerie mecanică, Mecatronică și Tehnologia construcțiilor de mașini.

Tinerii pasionați de mecanică și-au validat îndemânarea, ambiția și creativitatea tehnică, realizând, în decurs de 6 ore, o structură complexă formată din 2600 de elemente tipizate, cu funcții de deplasare cu tracțiune motorizată, comandă a direcției pe 10 roți, pe 5 osii și a unui motor cu pistoane în mișcare.

Locul I a fost ocupat de echipa de la specializarea Mecatronică, formată din studenții Iulian Apostol, Costel Cioban, Cristian Cîmpanu, Marian Luca, Robert Policiuc și din elevii Ionuț Iacob și Vasile Hoștinaru.
Locul II a fost ocupat de echipa de la specializarea Inginerie mecanică, formată din studenții Cosmin Avram, Andrei Amaximoae, Ioan Buliga, Ruben Cîrlan și din  elevii Marius Bolohan, Eduard Buliga și Marius Socaliuc.
Locul III a revenit echipei de la specializarea Tehnologia construcțiilor de mașini, formată din studenții Denis Apetrei, Radu Condrea, Eduard Filip, Andrei Ungurean și elevii Liviu Conicov și Croitor Silviu.

„Fun Mechanics” are drept scop prezentarea în mod practic a aplicațiilor din ingineria mecanică, contribuind astfel la dezvoltarea imaginației, spiritului de echipă și talentului tehnic al tinerilor.„Imaginația este mai importantă decât cunoașterea. În timp ce cunoștințele sunt limitate, imaginația îmbrățișează întreaga lume, stimulează progresul, dând naștere evoluției. Este, în sensul pur, un factor real în cercetarea științifică.”  - Albert Einsteinînapoi