USV

Etapa finală a Campionatului Național Universitar de Handbal Masculin

12 Mai 2019 - 14 Mai 2019     Ministerul Educației Naționale, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport, Federația Română de Handbal, Clubul Sportiv Universitatea din Suceava, Asociația Județeană de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava și Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava,  organizează etapa finală a Campionatului Național Universitar de Handbal Masculin.

     Aceasta este a III-a ediție organizată la Suceava, primele două ediții fiind câștigate de  Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care, în 2017, a reprezentat România la Campionatul European Universitar de Handbal Masculin, desfășurat în Malaga, Spania, obținând titlul de Campioană Europeană. În 2018, echipa de handbal a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat, din nou, la Campionatul European Universitar de Handbal Masculin, care s-a desfășurat în Coimbra, Portugalia, obținând locul III.

      În acest an, vor participa 6 echipe reprezentative din următoarele centre universitare:

  1. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
  2. Universitatea Transilvania din Brașov
  3. Universitatea Politehnica din București
  4. Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București
  5. Universitatea „Ovidius” din Constanța
  6. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

     Competiția se va desfășura în perioada  12–14.05.2019, în Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv din Suceava și în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Suceava, jocurile începând luni, 13.05.2019, ora 09.00.

     Date de contact: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Str. Universității nr. 13, Suceava 720229
     Persoană de contact: Președintele Comisiei de Organizare – Decan FEFS, Prof.univ.dr. Petru GHERVAN, tel. 0230/216147 int 593, e-mail - petrug@usv.roînapoi