USV

USV la Zilele Eminescu

0 00 0000 - 15 Iunie 2018În cadrul Zilelor Eminescu, desfășurate la Memorialul Ipotești în perioada 13-15 iunie 2018, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va fi reprezentată de un grup de profesori, bibliotecari și studenți.

Conferențiar universitar doctor Dorel Fînaru va susține în cadrul programului manifestărilor comunicarea intitulată Eminescu la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Bibliotecarele Anișoara Budui și Cristina Șutac vor prezenta fondul de carte Eminescu, îndeosebi carte veche, existent la Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, precum și activitățile consacrate marelui nostru poet (expoziții, târguri și lansări de carte etc.). 

Studentele Ana Maria Antonesei și Georgiana Obadă vor încânta publicul cu un recital de poezie eminesciană tradusă în franceză (Le bleu des cieux/Din cerurile-albastre) și germană (O,´nțelepciune, ai aripi de ceară/Du, Weisheit, mit wachsbleichen Flügeln!).

De asemenea în holul central din corpul A al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, se va organiza tradiționala expoziție de carte Zilele Eminescu.înapoi