USV

USV, reprezentată la cel mai prestigios eveniment internațional din domeniul învățământului superior

26 Mai 2019 - 31 Mai 2019Un număr de 24 de universități românești, printre care și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, își prezintă oferta educațională, în perioada 26 - 31 mai, la Washington (SUA), în cadrul conferinței și expoziției anuale NAFSA, cel mai prestigios eveniment internațional din domeniul învățământului superior.

Deplasarea delegațiilor din România la această conferință, care reunește 3.500 de universități din peste 100 de țări și la care sunt așteptați peste 10.000 de participanți, este organizată de Consiliul Național al Rectorilor. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este reprezentată de prof.univ. dr. ing. Valentin Popa, Rectorul USV, și de prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană al  USV, participarea delegației sucevene fiind finanțată din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2019, proiect nr. 0642.

Alături de rectorii universităților românești și de cei peste 70 de reprezentanți ai mediului academic românesc, la eveniment participă Secretarul de Stat pentru învățământ superior, prof. Gigel Paraschiv, precum și reprezentanți ai UEFISCDI și ai Agenției Naționale Erasmus.

Pavilionul Study in Romania, organizat sub egida Consiliului Național al Rectorilor din România, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, al UEFISCDI și al Agenției Naționale ERASMUS (ANPCDEFP), este o inițiativă destinată internaționalizării învățământului superior românesc promovată prin portalul http://www.studyinromania.gov.ro. Demersul își propune să arate că în România există universități competitive la nivel global, atât în domeniul educației, cât și în cel al cercetării științifice,  precum și să atragă atenția asupra faptului că țara noastră oferă un mediu de studiu de calitate, adecvat și sigur, precum și facilități de nivel european în campusurile universitare, la costuri mai competitive în raport cu alte țări europene.

Din programul reprezentanților învățământului superior românesc aflați la conferința și expoziția anuală NAFSA fac parte o serie de întâlniri, la nivel înalt, în vederea stabilirii de noi parteneriate pentru proiecte educaționale și de cercetare științifică, precum și pentru creșterea vizibilității și atractivității României ca destinație de studii universitare.înapoi