USV

Ziua Internaţională a Francofoniei

20 Martie 2019     În fiecare an, în ziua de 20 martie, 80 de ţări şi guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, sărbătoresc „Ziua Internaţională a Francofoniei”. Este ocazia pentru o pledoarie în favoarea multilingvismului, a descoperirii tradiţiilor și culturilor diferite, un prilej pentru a pune în valoare bogăţia, diversitatea francofoniei culturale şi pentru a creşte atractivitatea acesteia în lume. Ca urmare, peste tot au loc întâlniri cu artiști și scriitori, conferințe, ateliere și spectacole care ilustrează vitalitatea limbii franceze și diversitatea formelor de expresie. Județul Suceava, care ocupă locul I în țară din punctul de vedere al numărului de elevi care învață limba franceză și este unic în lume prin proiectul „Francofonia în comunitate”, se integrează perfect în contextul plurilingvismului francofon.
     Miercuri, 20 martie 2019, ora 17:00, la Biroul Francez, sunteți invitați să încurajați micii francofoni, care vor repeta lexicul casei și vor învăța verbul „être” prin diverse jocuri și activități propuse de Mariana Șovea și de Maxence Caron.
     Începând cu ora 18:00, puteți fi aproape la lansarea cărții „Theodor Cazaban ou la révolte silencieuse” de Gina Puică și a revistei „Rythmes, couleurs et paroles francophones” nr. 1/2018. Vor participa d-neleElena Brândușa Steiciuc și Mariana Șovea de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, a dlui Constantin Severin, scriitor și pictor, a dlui Maxence Caron, lector de franceză la Universitatea „Ștefan cel Mare”/Biroul Francez, care vor prezenta cartea și revista menționate.
     La ora 19:00, participanții la aceste activități sunt invitați să schimbe impresii și gânduri în jurul unui „pot francophone”.

  
     Intrarea este liberă.
     Programul săptămânal și toate evenimentele organizate de Biroul Francez sunt anunțate pe pagina de facebook: www.facebook.com/biroulfrancez.casaprieteniei.înapoi